exxo.fi

Myös Suomi ja suomalaisuus ovat eksoottisia - ainakin kaukaa tulevan ulkomaalaisen silmin katsottuna.

Suomen eksoottisuus kiteytyy tavallisesti Lappiin. Tuntureihin, erämaihin, poroihin ja joulupukkiin. Yöttömään yöhön ja kaamoksen rauhaan. Lappi onkin varsinainen eksotiikan aarreaitta, niin suomalaisille kuin ulkomaalaisillekin

Mutta myös muualta Suomesta löytyy eksoottisuutta. Monet suomalaiset perinteet ovat erittäin eksoottisia kuten (savu)saunat, kirkkovenesoudut, avantouinnit ja potkukelkkailu. Suomesta löytyy eksoottiset ja keskenään hyvin erilaiset neljä vuodenaikaa. Usein ulkomaalaiset arvostavat suomalaisia perinteitä ja perinneherkkuja jopa enemmän kuin me suomalaiset. Ulkomaalaiset osaavat antaa arvoa myös lumelle ja jäälle.

Varsin monelle ulkomaalaisille Suomen metsät ovat erityisen eksoottisia. Usein ulkomaalaiset matkailijat eivät voi ymmärtää, että metsässä kasvaa oikeita marjoja, joita voi ja saa syödä. On mustikoita, puolukoita, vadelmia ja lakkoja. Lisäksi syksyinen sienimetsä on todellinen elämys. Eksoottiseksi suomalaisen luonnon tekee esimerkiksi ainutlaatuinen jokamiehen oikeus.

Suomalainen ruokakulttuurikin on eksoottista. Näin siitä huolimatta, vaikkemme tarjoaisikaan mämmiä ja kalakukkoa. Eksoottisia voivat olla vaikkapa tuoreet korvapuustit, lihapullat, ruisleipä ja täytekakku. Kaikki se, mikä on meille tavallista ja tuttuakin tutumpaa.

Myös suomalainen kulttuuri vaikenemisineen, täsmällisyyden, rehellisyyden, siisteyden ja vaatimattomuuden arvostamisineen voi olla monelle tulijalle yhtä eksoottista kuin meille ovat mitä erikoisemmat tavat toisella puolella maapalloa.

Tästä linkistä pääset kurkistamaan 1930-luvun eksoottiseen matkailumaahan, Suomeen.

Syvällisemmin Suomen eksoottisiin matkailumahdollisuuksiin tutustuttaa Turisti.info.fi